SI | EN | IT

Testimonials

objava Slovenskih novicah, priloga Okusi

Odčep, belo macerirano Gordia

Delo

Kar šest mesecev maceracije belih sort ( 50 % sivega pinota, 40 % sauvifnona, 10 % malvazije), brez nadzora temperature ...
objava Slovenskih novicah, priloga Okusi

Biowinzer und Fischwirt

Kärntner Monat, Das Magazin

Der Agriturismo Gordia in Kolomban bei Ankaran steht für herriche Orange Weine und ausgezeichnete Fisch- und Meeresfrüchte-Kuche ...
objava Slovenskih novicah, priloga Okusi

Gordia, Kolomban

Okusi, priloga Slovenskih novic

Na kmetiji Gordia v Kolombanu s svojimi oranžnimi vini, ki bodo čez leto že iz ekološke pridelave, Cepovi združujejo avtorsko istrsko kuhinjo ...
objava v q.b.

Andrej Cep: enologo e chef

q.b. - quantobasta

A 32 anni Andrej Cep e gia un enologo affermato e anche un grande chef. Cosa fara da grande? Sicuramente il papa ...
objava v Primorskih novicah

Rdeče

Primorske novice

Gordia je ledinsko ime za področje nad Ankaranom, tako se imenujejo tudi gostilna in vina Andreja Cepa ...
Planet Siol - objava

Gostilna Gordia: prestižno morje in oranžno vino

Portal Planet Siol

Kolomban je hrib vinogradov z idiličnim razgledom na morje, v gostilni Gordia pa so se brezkompromisno lotili morskih prebivalcev ...
Gordia, obala, gostilna, vina

Pojeduh v gostilni Gordia v Kolombanu

Regional Obala

Ob jesenskih popoldnevih radi poiščemo še tiste zadnje tople žarke sonca, ki nas ogrejejo, napolnijo z energijo in dobro voljo. Ko sonce zaide, pa se prileže dobra večerja. Vse omenjeno lahko občutite in okusite v gostilni Gordia v Kolombanu, kjer si boste oči napasli ob dih jemajočem pogledu na slovensko morje in uživali v kreativni istrski kuhinji ...
Gordia, vini buoni, italia

Gordia v italijanskem vinskem vodiču

Vini buoni d'Italia 2013

Con 3,5 ettari vitati a Kolomban (Colombano), Gordia rappresenta una sorprendente realta slovena, che si sta facendo strada anche nella categoria dei cosiddetti vini naturali ...
revija Vino

Pristni morski okusi na hribu - Gordia, ★★★★

Dobrojedov dnevnik

Veliko je morskih gostiln. A malo je gostiln z morskimi okusi. Gordia spada med slednje, pa čeprav je bilo včasih tudi drugače. Odkar pa so rekli: ”Dosti!”, posadili trte in debel jedilni list zapisali z osmimi jedmi na leseni tabli, v Gordiji sicer ni več tako polno, zato pa tembolj morsko-okusno. Nič čudnega, da za vsak slučaj, že takoj na začetku opozorijo: ”Pri nas nimamo navadnih lignjev!” ...
objava na spletni strani Mladine

Obliznjeni prsti

Mladina

... po rdečem (pesto iz sušenih paradižnikov) in črnem (olivna tapenada) začetku smo hitro ujeli ritem in ponotranjili koncept minimalističnih intervencij, ki jih v kuhinji prakticira mladi Cep. Poimensko: karpačo, izrezan iz Fondovega brancina, na srečo ni podložen z rukolo, ampak potresen z nekaj zrni granatnega jabolka, ...
objava v reviji Vino

Kdo ste? Andrej Cep.

Revija Vino, št. 2, leto 2011

Kaj ste še poleg vinogradnika in vinarja? Gostinec-kuhar, gostilna Gordia, sommelier III., degustator, ...
objava v reviji Vino, blog Močko

Gordia

Marijan Močivnik - Močko - Blog

... takoj po tistem, ko je Luka v soboto popoldan poklical, kako se pride do tja in sem ga usmeril in takoj preveril ali ima Andrej svojo Gordio sploh odprto in je imel in je Luka potem zjutraj poslal SMS, da so se imeli res lepo. ...
objava v reviji Vino

Vinska etiketa

Revija Vino, št. 1, leto 2011

... Dober primer med vrsto ilustriranih vinskih etiket je etiketa Gordia. Ploskev plus ploskev plus riba. Izjemna v vec pogledih, likovno zelo enostavna, abstrahirana, kar omogoca izjemno prepoznavnost in neposredno komunikacijo, inovativen izkoristek negativnega prostora med ploskvami, igriva, zemeljska, morska, vinska. Etiketa je nadgradljiva, lahko se razširi v višje in enostavnejše linije, v predikate, penine. Deluje ...
objava v Primorskih novicah

Malvazija

Primorske novice

Kolomban leži nad Ankaranom, na povsem južni legi, ki jo ves dan ožarja sonce. Cepovi imajo tam gostilno in vinograd. Andrej Cep, kuhar in vinogradnik, prideluje tri slogovno različne malvazije ...
objava v Primorskih novicah

Čisti, polni okusi v hiši nasprot sonca

Primorske novice

... bilo je leta 1997, ko sta Marica in Lojze Cep, ki se ju nekateri spomnijo kot gostinca v Vanganelu in Hrvatinih, Marice pa tudi novinarji srednje in starejše generacije iz koprskega Pressa, odprla gostilno nad Ankaranom ...
objava v reviji Vino

Prazna flaša: Gordia, Gordia belo 2007

Marijan Močivnik - Močko - Blog

Maceracijo bomo, ne? vpraša Andrej retorično prejšnjo nedeljo, ko se z Barbi in našim mlajšim mladičem ustavimo tam na eni pašti. Gordia, Colomban nad Ankaranom. In smo jo. Maceracijo, namreč. Ker je ponudil in ker smo jo že pili in nam je všeč ...


Top